До міського голови Львова звернулися з проханням відновити приміщення загального використання у житловому будинку на вул. Виговського, 1. Йдеться про будівлю, в якій трапилась пожежа 10 травня цього року. Відповідне звернення подала депутатка Львівської міської ради від фракції «Європейська Солідарність» Уляна Пак.

За її словами, після пожежі непридатними для користування стали сходова клітка під’їзду, загальні коридори на поверхах, дерев’яні двері та дверні коробки на поверхах, вікна у загальних коридорах та віконні рами, покриття даху, приміщення машинного відділення ліфта та його обладнання.

«Мешканці будинку звернулися до мене з проханням скерувати звернення до виконавчих органів влади щодо ремонту обгорілих приміщень. Люди мають право на відновлення будівлі коштом бюджету Львова. Відповідно до ч.2 ст. 19 Кодексу цивільного захисту України до повноважень органів місцевого самоврядування у сфері цивільного захисту належить організація та керівництво проведенням відновлювальних робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій», - розповіла Уляна Пак.
Як повідомлялося раніше, пожежа на вулиці Виговського виникла 10 травня ввечері в квартирі на другому поверсі десятиповерхового житлового будинку. Підрозділам рятувальників пожежу вдалося швидко локалізувати.

11 травня, люди уже повернулися до своїх домівок. Втім, ночувати мешканцям будинку довелось у родичів чи знайомих. Відомо про одного потерпілого внаслідок пожежі - це мешканець квартири, у якій сталося займання.

Упродовж 10 днів після пожежі на вул. Виговського, 1 мешканці будинку практично самотужки намагалися дати лад зі знищеним житлом. І лише 20 травня, після численних звернень про допомогу, у мерії відреагували.

ІА "Вголос": НОВИНИ