Потужний вибух в окупованому Донецьку, який пролунав вранці 19 червня, знищив самохідну артилерійську установку (САУ), яка раніше вела обстріли українських територій.

Про це повідомив в ефірі «Обозревателю» колишній військовий розвідник, співробітник фонду «Повернись живим» Андрій Римарук.

«Пам'ятаєте, нещодавно російські окупаційні війська обстрілювали населений пункт Мар'їнка, де постраждали місцеві жителі? Вибух у Донецьку — це самоліквідована батарея САУ, калібром 152 мм. Це три одиниці, які саме стріляли по Мар'їнці», — розповів волонтер.

Як і ким саме була ліквідована установка — самими терористами чи українськими військами — Римарук не уточнив.

«Я поки не можу розголошувати всю інформацію. Ця техніка знищена. Вона ніколи більше не стрілятиме у бік української території», — наголосив він.

Як писав «Вголос», в окупованому Донецьку вранці 19 червня стався потужний вибух, який налякав місцевих жителів. За попередньою інформацією, це сталося біля Петровського виконкому.

Нагадаємо, 14 червня бойовики обстріляли житлові будинки Мар’їнки. Від обстрілу Мар’їнки постраждали 4 людей, серед яких 9-річна дитина.

ІА "Вголос": НОВИНИ