У матчі 27-го туру Першої ліги України львівський «Рух» на виїзді переміг «Кремінь» із Кременчука з мінімальним рахунком.

Матч відбувся 29 липня на «Кремінь-Арені».

Автором єдиного голу у матчу став Климчук, котрий реалізував пенальті на 78-й хвилині.

Про це сповістили у пресслужбі «Руху».

Після вояжу на «Кремінь-Арену» важливих очок у 2020-му вже не дорахувались «Минай», «Волинь» та «Оболонь-Бровар». Львів’яни не лише не поповнили список скальпів кременчуцької команди, а й стали першими, хто за 7 останніх поєдинків вигравав у «Кременя» на його полі.  Як і в першому колі, долю зустрічі вирішив реалізований пенальті у виконанні Юрія Климчука.

Тотальне домінування на полі, маса створених гольових нагод і нулі на табло. Мабуть, так можна охарактеризувати ударний перший тайм у виконанні «жовто-чорних», який яскраво засвідчив: команда Івана Федика приїхала у Кременчук лише за перемогою. На перерву «рухівці» могли йти з форою у 4-5 м’ячів, але дива у рамці воріт цього вечора творив кіпер суперників Олійник. Упіймавши кураж, воротар «Кременя» у першій 45-тихвилинці як мінімум чотири рази рятував свою команду від вірного гола. Спочатку не дав відзначитись Синиці, коли тому асистував Русин: Олег пробивав низом, але кіпер вчасно зреагував. Ще через кілька хвилин - нівелював спробу Білого, той пробивав в дотик після подачі з кутового. А під завісу першого тайму впродовж трьох хвилин двічі не дозволив розписатись у своїх воротах молодому форварду «Руху» Кухаревичу.  На 38-ій хвилині м’яч після удару Климчука зрикошетив від спини Головка і відскочив до Миколи, який, перебуваючи у вигідній позиції, переграти кіпера зрештою не зумів. А на 41-ій хвилині все той же Кухаревич після паса Синиці підробив круглого під праву ногу і завдавав прицільного удару у дальній кут, але й тут Олійник був на висоті.

Якщо в цих моментах виручив воротар, то в решті «рухівців» у першому таймі підвела точність. Виводити «жовто-чорних» вперед у старті поєдинку міг Калюжний, але влучив у стійку. Пізніше вже Синиця, змістившись з лівого флангу, завдав удару низом - мимо. Над поперечкою головою пробив активний Кухаревич, зі штрафного цілив по воротах Саків - дуже близько, але все одно неточно. Господарі, які були змушені постійно оборонятись і вряди-годи переходили центр поля, запам’ятались хіба що спробою Мурашова здалеку, після якої надійно зіграв Мисак.

По перерві свої чудові нагоди для взяття воріт змарнував Синиця. Олег причатував помилку кіпера «Кременя» після стандарту, але свого воротаря вчасно підстрахував захисник. Згодом хавбек «Руху» скористався помилкою Клюса і увірвався до штрафного. Пробив на силу, але неточно - м’яч просвистів над поперечкою.

Оборона господарів, яка з усіх сил відбивалась впродовж усього матчу, дала збій на 77-ій хвилині. Климчук увірвався до штрафного, де його не за правилами зупинив Курелєх. Вирок арбірта - одинадцятиметровий - Юрій виконав холоднокровно, а головне, точно - 1:0!

У підсумку, «Рух» здобуває мінімальну, але дуже важливу перемогу у Кременчуці і з хорошим настроєм чекає в гості на «Минай».

ІА "Вголос": НОВИНИ