Щонайменше 20 людей загинули і ще 70 пропали безвісти після проливного дощу, який викликав раптові повені у Німеччині,  Бельгії та Нідерландах.

Вісім людей загинули в районі Ойскірхен на південь від міста Бонн у Німеччині, ще четверо - в районі Арвайлер і сильно постраждалому місті Шульд, де впали шість будинків. Десятки осіб пропали безвісти.

Серед загиблих - двоє пожежників, в тому числі один, який потонув, намагаючись врятувати людей в місті Альтена в середу, коли надувні човни та вертольоти були задіяні разом з 200 солдатами для допомоги в рятувальних операціях.

Прем'єр-міністр землі Рейнланд-Пфальц Малу Драйєр заявив, що планує відвідати місце повені сьогодні.

"Це катастрофа! Є мертві, зниклі безвісти, і багато людей все ще знаходяться в небезпеці. Всі наші служби екстреної допомоги працюють цілодобово і ризикують своїм життям», - цитує Драйєра Daily Mail.

Тим часом в Бельгії було підтверджено, що двоє чоловіків загинули після того, як їх віднесла повінь, а 15-річна дівчинка також зникла безвісти.

Десять будинків також впали в Пепінстері після розливу річки Весдре, жителі були евакуйовані з більш ніж 1000 будинків.

Жителів Південного Лімбурга в Нідерландах також довелося евакуювати після повені в нічний час, хоча повідомлень про жертви не надходило.

Повінь також вразило Швейцарію, оскільки річки вийшли з берегів, торкнувшись міста Оттенбах і Штансстад.

Як вже повідомлялося, на Львівщину 15 липня насувається гроза.

ІА "Вголос": НОВИНИ