Про це заявив в інтерв'ю телеканалу НТА керівник фракції «Народний контроль» у ЛМР Валерій Веремчук.

«Впевнений, що депутати не голосуватимуть за мільйони для Чуркіна. Натомість є політична воля зробити взаємозалік між боргами ЛАЗу перед містом і боргами АТП-1 перед ЛАЗом. Але маємо фірму-прокладку «Оптимум-Фактор», яку потрібно юридично усунути з процесу», – пояснив він.

За його словами, сьогодні мерії необхідно звертатися до суду, аби скасувати договір факторингу між ЛАЗомі ТзОВ «Оптимум-Фактор».

«Це фірма, що пов'язана із російським аферистом Чуркіним. Це фірма, що не має жодних зобов'язань перед бюджетом міста, перед пенсійним фондом, митницею. Натомість ці зобов’язання має ЛАЗ. Якщо відновити прямі стосунки між ЛАЗом і містом, то завод буде змушений заплатити через виконавчу службу заборгованість по зарплаті своїм екс-працівникам. А ми отримали новий лист, де вказується борг у 7 мільйонів гривень. Також ЛАЗ має виплатити борги «Львівтеплоенерго», «Львівводоканалу», заборгованість місту за оренду землі, земельний податок. Про це ніхто не говорить, хоча йдеться про понад 5 мільйонів гривень», – повідомив Веремчук.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ