Латвійська делегація проти повернення Росії у ПАРЄ.

Про це повідомляє  на сайті Посольства України в Латвійській Республіці.

Голова латвійської делегації в ПАРЄ, віцеспікер Сейму Інеса Либиня-Егнере заявила, що повернення Росії в ПАРЄ без виконання нею своїх зобов’язань матиме негативні наслідки для авторитету цієї міжнародної організації.

“Віцеспікер Сейму заявила, що позиція Латвійської Республіки є повністю солідарною з Україною, і наголосила, що безумовне повернення Росії в ПАРЄ без виконання нею своїх зобов’язань буде мати негативні наслідки для авторитету цієї міжнародної організації”, - йдеться у повідомленні.

У свою чергу посол України подякував за незмінну підтримку Латвією України в рамках міжнародних організацій, у тому числі в рамках ПАРЄ. Сторони детально обговорили ситуацію напередодні червневої частини сесії ПАРЄ і засудили можливість повернення повноважень російської делегації в ПАРЄ без виконання вимог Асамблеї, які були запроваджені у відповідь на російську агресію проти України.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський завітав у Францію, щоб зустрітися з очільником країни Еммануелем Макроном.

ІА "Вголос": НОВИНИ