10 березня націоналісти прийшли до Офісу президента з вимогою, адресованою зокрема Володимиру Зеленському, включити до переліку на обмін кримського свободівця Олега Приходька, якому окупанти присудили 5 років ув‘язнення за те, що він українець.

Зазначимо, свободівець Олег Приходько за ґратами вже 1,5 роки. Нещодавно в Ростові відбувся суд. Йому хотіли дати 11 років ув‘язнення. У результаті суд визначив 5 і штраф — 110 тисяч рублів. Адвокати вже готують апеляцію.

Голова Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Олег Тягнибок наголосив: для Олега Приходька, як і для всіх політв'язнів та військовополонених, найважливіше - щоб про них пам'ятали і знали, що на їхній Батьківщині роблять усе, аби їх визволити.
«Олег Приходько - з тих українців, які не плачуть і не стають на коліна перед ворогом», - зазначив Тягнибок. - Наше завдання - повернути нашого побратима в Україну якнайшвидше, аби він продовжував боротьбу за Україну тут разом з нами пліч-о-пліч«.

При цьому голова ВО »Свобода« зауважив, що українська влада забула про Приходька, незважаючи на звернення націоналістів в ОП.

«Повернути якнайшвидше в Україну»: націоналісти пікетували ОП з вимогою включити до переліку на обмін свободівця Приходька (фото)

«Оскільки Олег отримав вирок, він може бути внесеним у списки на обмін (Московія, на відміну від України, обмінює тільки засуджених). Тому вимагаємо негайної реакції влади України! Вимагаємо включити засудженого в Росії свободівця Олега Приходька в список обміну», - наголошували націоналісти.

«Повернути якнайшвидше в Україну»: націоналісти пікетували ОП з вимогою включити до переліку на обмін свободівця Приходька (фото)

До слова, через адвокатів Олег Приходько передав в Україну свій малюнок на шматку тюремного простирадла.

«Повернути якнайшвидше в Україну»: націоналісти пікетували ОП з вимогою включити до переліку на обмін свободівця Приходька (фото)

Трансляцію можна переглянути тут.

Нагадаємо:

Олег Приходько — корінний кримчанин. До окупації Криму очолював Сакську міську організацію ВО «Свобода». Після вторгнення московитів не зміг залишити півострів через стан здоров’я рідних. У жовтні 2019 року московські спецслужби разом із представниками місцевої окупаційної «адміністрації» викрали та ув’язнили побратима. Тільки за те, що був свободівцем, тримав вдома свободівський прапор, портрети Бандери й Шухевича. У квітні 2020 року Олега вивезли на територію РФ — до Ростовського СІЗО №1, де помістили в одиночну камеру «смертників». Сьогодні у побратима значні проблеми зі здоров’ям. Майже зник слух, послабився зір, загострилися хронічні недуги. Кремль звинувачує Олега у «тероризмі», обґрунтовуючи звинувачення статтями про Бандеру із Вікіпедії.

Раніше ми інформували:

ІА "Вголос": НОВИНИ