Про це йдеться в заяві ВО «Свобода».

«У повідомленнях, розміщених на Інтернет-ресурсах, йдеться, що проти Олександра Мирного можуть відкрити кримінальне провадження з приводу подій 31 серпня. Це не є випадковим, адже Олександр Мирний, будучи заможною людиною, особисто вносив і допомагав вносити застави за політв'язнів, яких репресує режим. Тож порушення кримінального провадження щодо «свободівця» може бути особистою помстою Авакова, з пазурів якого видирають хлопців, провина яких лише в тому, що вони протестували проти змін Конституції на умовах Путіна.

Якщо ці повідомлення отримають підтвердження в рішенні ТВК, то це означатиме, що нинішня влада не спроможна витримати чесної конкуренції на виборах міського голови Києва та усуває реальних конкурентів для чинного мера Кличка будь-якими незаконними методами», – наголошено в заяві.

«Це черговий виток репресій влади проти «Свободи», які розпочалися напередодні виборчої кампанії. Нині безпідставно арештовано або перебувають під домашнім арештом перші номери у виборчих списках «Свободи», проводять обшуки в керівників партії й активістів. Заарештовано лідера списку «Свободи» до Київради Юрія Сиротюка. Під домашнім арештом перебувають перші номери у списках: до Київської обласної ради – Ігор Сабій,  до Кіровоградської обласної ради – Ігор Степура, до Одеської облради – Костянтин Василець, до Ужгородської міськради – кандидат на посаду ужгородського міського голови Едуард Леонов. Під заставою і постійним контролем за пересуванням – перший номер до Харківської міської ради, кандидат на посаду харківського міського голови Ігор Швайка. Постійні допити в заступників голови ВО «Свобода» Анатолія Вітіва, Олександра Сича, Олега Панькевича (відповідальний за роботу з виборчими комісіями та за встановлення результатів голосування), Ігоря Янківа.

Що би не зробила нинішня влада, ми закликаємо киян прийти на вибори та проголосувати за кандидата на посаду міського голови столиці Олександра Мирного й виборчий список Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Масові репресії, які нині здійснює влада проти «Свободи», не перешкодять участі партії у місцевих виборах та не зупинять нашої боротьби за соціальну й національну справедливість!» – сказано в заяві.

ІА "Вголос": НОВИНИ