Російські війська найближчим часом змінять свою тактику, перейшовши до «повзучої окупації». Таким чином, ворог вже не атакуватиме по всій лінії фронту, а повільно просуватиметься на конкретному пункті.

Про це повідомляє радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів, пише РБК-Україна.

При цьому, за його словами, спостерігається продовження перекидання додаткових військ на ізюмському напрямі, східний напрямок РФ, імовірно, продовжить атакувати з Криму.

«Їхнє ключове завдання - завершити оточення наших сил, але війська у них вже досить виснажені. Я взагалі очікую, що через тиждень, максимум через 10 днів у них буде критична ситуація. У них висока кількість тих, хто відмовляється воювати. Вони вже перекидають (на поле бою - ред.) вище командування, щоб вони мотивували бійців іти в атаку», - зазначив Андрусів.

Він також підкреслив, російські війська деморалізовані через те, що жодні поставлені завдання дотепер не виконані. При тому що на північ від Харкова ЗСУ загрожують відрізати тили окупантів, тому противник буде відтягувати сили, щоби стримувати контрнаступ.

«Вони застосували вже все, що було, і особливо відчутних результатів вони не досягли. Просування відбувається ціною стирання з лиця землі населених пунктів, коли нашим солдатам вже немає де оборонятися. Вони фізично так воювати довго не зможуть. Тому за тиждень - 10 днів російські війська змінять тактику. Я це називаю »повзуча окупація«. Вони перестануть атакувати по всьому фронту, а будуть зосереджувати дуже повільно на кожному конкретному пункті», - прогнозує Андрусів.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ