Попори терористичні ракетні та артилерійські обстріли житлових районів українських міст, ворожа авіація слідом за сухопутними військами втрачає ініціативу перед повітряними силами ЗСУ

Про це учора, 1 березня, повідомило командування повітряних сил ЗСУ на своїй офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook. 

"Повітряні Сили чинять опір окупантам у всіх авіаційних гарнізонах. За поточну добу, 1 березня, силами протиповітряної оборони виду, а саме – зенітним ракетним підрозділом, знищено один вертоліт та один літак окупантів", - повідомляють в українських ВПС. 
Зауважимо, що станом на ранок 28 лютого, неділі, втрати окупантів у авіації сягнули 27 літаків й такої ж кількості гвинтокрилів, яка ймовірно зросла за вчорашній день. Водночас інтенсивність використання авіації рашистів продовжує падати. Якщо в перший день вторгнення російські ВКС (Воєно-космічні сили) завдали ряду ударів по українських військових об'єктах, втративши за 3 години 5 літаків, зі збільшенням бойових втрат кількість літаків окупантів в українському небі продовжує падати. 

Зауважимо, що в умовах сучасної війни втрати російської авіації є вкрай тяжкими. Для порівняння - під час операції НАТО проти Югославії у 199-у році за майже 4 місяці бойових дій втрати сил Альянсу становили лише 2 бойових літаки. 
 
Окрім ефективної роботи систем ПВО вкрай якісно працює винищувальна авіація. Зокрема, пілот, відомий як «Привид Києва», лише за перші 3 дні повномасштабного вторгнення збив 10 літаків окупантів. Станом на сьогодні за неперевіреними даними кількість його перемог подвоїлись, навіть попори те, що український ас був збитий (проте вижив та не зазнав травм).

Як повідомляє командування Повітряних Сил, учора українські війська застосували такоє штурмову та бомбардувальну авіацію для нанесення ударів по сухопутних підрозділах рашистів. Зокрема,  Екіпажі штурмовиків Су-25 та бомбардувальники Су-24м Повітряних Сил ЗС України спільно нанесли чотири авіаудари по колонах танків, броньованої техніці противника та інших цілях.
 
 Додамо, що за вчорашню добу штурмова авіація ЗСУ була застосована зокрема на Миколаївщині, де спільними діями Збройних сил та тероборони було знищено безприцедннту кількість військової техінки - понад 800 одиинць. 
 

ІА "Вголос": НОВИНИ