Невідомий літак порушив повітряний простір чотирьох європейських країн. Зокрема, Угорщини, Румунії, Сербії та Болгарії.

Про це повідомляє  РБК-Україна з посиланням на Міністерства оборони Угорщини і Румунії.

Як йдеться у повідомленні, 8 червня невеликий двомоторний літак Beechcraft з двома людьми пролетів низько над повітряним простором Угорщини, Румунії, Сербії та Болгарії.

За даними румунського оборонного відомства, літак летів маршрутом Орадя - Карансебеш - Дробета-Турну - Северин і не демонстрував ворожої або небезпечної поведінки. Однак пілот літака не відповідав на радіопитування або візуальні сигнали, що передаються військовими літаками-перехоплювачами відповідно до міжнародних правил.

Літак перехопили в повітряному просторі Угорщини два військових літаки Угорських ВПС, після чого літак увійшов у повітряний простір Румунії в районі Орадеа.

Далі ціль захопили два літаки F-16 ВПС США, дислоковані на авіабазі Фетешті, які патрулювали повітряний простір Румунії, після чого переслідування літака продовжили два літаки F-16 ВПС Румунії.

Також літак перетнув повітряний простір Сербії і Болгарії, не відповідаючи на радіоопитування і візуальні сигнали.

В даний час Болгарська влада досліджує район останнього відомого місця розташування цілі на землі, щоб ідентифікувати літак і встановити деталі.

В угорському МЗС додали, що літак приземлився в районі Хайдусобосло - для дозаправки, але незабаром після цього знову злетів.

Читайте також:
В росії горів військовий завод. Відео

Окупанти знову обстріляли Харківщину. Є загиблі та поранені. Фото

Стало відомо, наскільки росія перемагає Україну за озброєнням – розвідка

 

ІА "Вголос": НОВИНИ