У львівській в'язниці №19 виявили багато порушень прав ув'язнених та засуджених. Lані приміщення вже давно потребують ремонту.

Про це повідомляє пресслужба Офісу омбудсмена.

Відомо, що у ДУ «Львівська установа виконання покарань № 19» та амбулаторно-поліклінічному відділенні Львівської багатопрофільної лікарні №19 провели перевірку додержання прав засуджених та осіб, узятих під варту.

Після цього було виявлено в установах ряд порушень.

«Під час візиту виявлено порушення прав ув'язнених та засуджених, які можуть бути розцінені, як жорстоке, неналежне або таке, що принижує гідність, поводження чи покарання», - повідомили в Офісі омбудсмена.

Відомо, що у деяких камерних приміщеннях не дотримується встановлена норма жилої площі на одну особу.

Також з'ясувалось, що в багатьох камерах санітарні вузли потребують заміни, а в гарячому цеху їдальні не працює припливно-витяжна вентиляція. 

В амбулаторії також фахівці виявили ряд порушень.

Так, в камерах-палатах для осіб, які мають соматичні захворювання, протікає дах. Також в більшості приміщеннях спостерігаються вологі стіни, а в деяких камерах-палатах взагалі відпала штукатурка. Також майже в усіх приміщеннях АПВ відсутнє гаряче водопостачання.

За результатами перевірки до зазначених установ Міністерству юстиції України та іншим органам влади будуть спрямовані звіти із зазначенням виявлених порушень прав в’язнів та наданням рекомендацій щодо їх усунення.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ