Водій планував приховати за дипломатичним імунітетом свого пасажира серйозне порушення законодавства. Зловмисника затримали угорські митники, за скоєне він може отримати до 8 років в'язниці.

Про це повідомила митна адміністрація Угорщини.

Повідомляється, що авто направили у вантажне приміщення для проведення огляду через підозру, що саме на ньому планувалося незаконно переправити до Угорщини велику кількість нелегальних сигарет.

Для прикриття була пасажирка, яка ідентифікувала себе за дипломатичним паспортом. Справді виявилося, що її чоловік є дипломатом, при цьому вона і водій заявили, що не перевозять товари, які підлягають обов'язковому декларуванню.

Двері вантажного відсіку автомобіля були опечатані лише паперовою биркою з українською печаткою про дипломатичний імунітет. Коли угорські митники повідомили, що збираються перевірити автобус, водій та пасажирка зачинилися в транспортному засобі та почали комусь телефонувати.

Однак скориставшись моментом, один із податківців зумів відкрити двері автомобіля через напівзачинене вікно. Всього в картонних коробках всередині буса було виявлено загалом 141,5 тис. пачок сигарет без маркування, які надалі вилучили.

Водія-українця допитали. Можливе завдання фінансових збитків на суму понад 250 млн форинтів (понад 26,5 млн грн).

Фінансові слідчі взяли водія під варту, а районний суд Ніредьгазі має ухвалити рішення про його арешт вже найближчим часом. Жінці, громадянці України, дозволили вільно залишити місце події через її дипломатичний імунітет.

ІА "Вголос": НОВИНИ