Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» заявив заступник начальника Держекоінспекції Василь Стрищак.

«Це питання, внайперше, до охорони і до керівництва об'єкту. Тобто, якщо ці факти дійсно знайдуть підтвердження, то треба спитати в них. Адже охорона – це не просто волонтери, які там стоять на громадських засадах, це організація, з якою підписана угода і їм за це платять. Є два варіанти. Або це самодіяльність охоронців, або ці виїзди і висип узгоджено з адміністрацією», – пояснив він.

За словами Василя Стрищака, про те, чи дійсно на сміттєзвалище завезли новий непотріб, свідчитиме відео із камер спостереження. Їх, нагадаємо, встановили ще у 2016 році, а коштували вони місту майже півтора мільйона гривень. Втім, чоловік не виключає миколаївського розвитку подій. Тоді у момент, коли з’явилось сміття, камери просто перестали працювати на дві години.

«Це буде ще одне питання до угоди і до системи відеонагляду. Якщо вона не працює в потрібний момент, то взагалі для чого вона створена і для чого закуплялась? Давайте дочекаємся того моменту – що там і де зафіксовано, а тоді будемо робити висновки», –підсумував він.

Говорили із заступником начальника Держекоінспекції також і про проектування підземного та вакуумного способів збирання сміття, яке вчора затвердило Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. За словами Василя Стрищака, зміни, ймовірно, не стосуватимуться центральної частини міста:

«Якщо говорити про практику застосування, то ці зміни дієві лише для нових мікрорайонів, де можна планувати ці місця разом із забудовами».

Більше – у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться що будня о 19.00 на телеканалі НТА.

ІА "Вголос": НОВИНИ