16 січня Андрій Садовий відвідав Вашингтон. Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі. Мер Львова заявив, що брав участь у конгресі мерів міст США.

Про важливість цього форуму говорить його формат - будь-який мер міста з населенням понад 30 тисяч міг на нього завітати. Крім цього, не зрозуміло, яке відношення Львів має до міст США.

Візит на схожий форум європейських мерів був би більш доцільним, чого не скажеш про подію, яку відвідав чинний мер. Та чи доцільно взагалі меру міста їздити у затишний Вашингтон поки Львів засипало снігом під акомпанемент бездіяльності комунальних служб? Питання риторичне.

Також Андрій Садовий заявив, що провів більш ніж 50 зустрічей з важливими державними посадовцями США. На що міг вплинути мер українського міста так достеменно і не відомо, проте в американських ЗМІ про успіхи та й узагалі про приїзд такої «важливої» особи не повідомляли.

Скоріш за все, причина поїздки була зовсім інакшою.

Ні для кого не секрет, що українську владу чекає перезавантаження і воно уже починає проводитись. Змінюються міністри та відповідальні за напрямки державного управління, тому очевидно, що мер Львова поїхав набивати собі «політичні бали».

США прямо впливає на респектабельність того чи іншого кандидата на якусь із державних посад.

За декілька своїх каденцій в Андрія Садового набралось безліч скандалів, частина з яких може з часом вилитись у кримінальні справи. Тому саме зараз для чинного мера важливо мати «політичні бали», щоб надалі зайняти якусь посаду в керівництві держави.

Це вже не перша поїздка Садового за кордон. Минулого року він уже їздив на Давоський форум. Там він презентував транспортний хаб у Жовкві.

Питання: що має мер Львова до міста Жовкви?

Вся ця справа у підсумку обмежилась фото з мером вище згаданого міста. Доля транспортного хабу досі залишається невідомою.

Також незрозуміло, хто уповноважував Андрія Садового їхати у США. Мешканцям Львова було б краще, якби мер у цей час попіклувався про діяльність комунальних служб, але у нього були інші, більш важливі справи у Вашингтоні.

ІА "Вголос": НОВИНИ