У харківському хоспісі-лікарні №17 помер прикутий до ліжка чоловік, якого врятували під час пожежі у незаконному харківському пансіонаті для людей похилого віку «Золотий вік».

Про це інформує «Суспільне» з посиланням на коментар заступниці міського голови Харкова Світлани Горбунової-Рубан.

Щоправда, за словами чиновці, смерть чоловіка не зв'язана безпосередньо з пожежею. Натомість вона сказала, що до летально випадку призвели вік і загальни стан здоров'я пацієнта.

У пансіонаті чоловік перебував з вересня, а потім його перевезли до хоспісу. Факт смерті чоловіка підтвердив головний лікар закладу Дмитро Черепов.

Слід зауважити, що після пожежі у пансіонаті «Золотий вік», до лікарень Харкова звідти перевели п‘ятьох людей літнього віку.

Хронологія подій

  • 21 січня у пансіонаті для літніх людей «Золотий час» у Харкові спалахнула пожежа, у якій загинули 15 людей, п'ятеро постраждали. Заклад не мав відповідних дозволів.
  • Харківська обласна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом порушення вимог пожежної безпеки. Висунули три основні версії причин пожежі. ДБР розслідує імовірну недбалість надзвичайників.
  • Кабмін створив комісію для розслідування причин трагедії та вирішив перевірити аналогічні заклади по всій Україні. Інцидент кваліфікували як надзвичайну ситуація державного рівня.
  • На Харківщині виявили ще 32  схожі заклади, які працювали незаконно.
  • 22 січня у Харкові оголосили день жалоби, а 23 січня — національний траур.
  • У цій справі виявили чотирьох підозрюваних. 23 січня суд у Харкові взяв їх під варту. Підозрюваним загрожує від трьох до восьми років ув'язнення.

Читайте більше новин за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ