Масштабна пожежа спалахнула у російській столиці в будинку за адресою Нікітський бульвар, буд. 12, де живуть актриса Інгерборге Дапкунайте, художник Нікас Сафронов та оперна співачка Любов Казарновська. Внаслідок пожежі чотири особи загинули та дві постраждали.

Про це повідомляє Mash.

Вогонь спалахнув у квартирі доньки музиканта Юрія Башмета. Повідомляється, що внаслідок пожежі вона не постраждала.

Інформацію про пожежу в «зірковому» будинку підтвердили рятувальники. Повідомлення про це надійшло о 00.55 4 лютого, повідомили у Головному управлінні МНС Росії по Москві.

Приборкати вогонь вдалось лише за кілька годин через сильне задимлення та високу температуру.

«Ускладнювало гасіння пожежі те, що будівля старої споруди, з дерев'яними перекриттями. Для гасіння пожежі були створені десять бойових ланок, які перекривали шлях вогню по сходових клітках, з боку фасаду будівлі і на горищі з метою недопущення переходу вогню через покрівлю будівлі. Працювали 12 водяних стволів, а також було встановлено п'ять підйомних механізмів», — йдеться в повідомленні.

З будинку рятувальники евакуювали 42 людини, восьмеро із них — діти. Внаслідок пожежі чотири особи загинули та дві постраждали.

Згодом з'явилась інформація, що кількість жертв зросла до семи людей.

Площа пожежі становила 1000 кв. м, повністю її ліквідували о п'ятій годині ранку.

Загалом на пожежі було зосереджено 25 одиниць пожежно-рятувальної техніки, а також понад 80 людей особового складу.

Як писав «Вголос», у неділю, 3 лютого, автобус із дітьми, які їхали на танцювальний конкурс “Жемчужина России”, у Калузькій області Росії потрапив у ДТП. На момент ДТП в салоні перебувала 41 особа — 16 дорослих і 25 дітей.

Також стало відомо, що в окупованому Росією Криму сталася нова екологічна катастрофа.

Крім цього, повідомлялось, що 4 лютого у Києві спалахнула потужна пожежа у багатоповерховому будинку.

ІА "Вголос": НОВИНИ