Остання негода у Львові затопила ті ж місця, які затоплювались завжди. Тож тут, ймовірно, проблема не піскосуміші, якою посипають дороги взимку, а замалим діаметром колекторів.

Таку думку в ефірі проєкту “Народне толк-шоу” на телеканалі NTA висловила експертка з питань інженерії та містобудування Алла Нижник.

Вона зазначила: буря, яка пройшла 13 червня, була не найсильнішою, однак її супроводжував сильний вітер.

“Ми пожинаємо плоди нашої діяльності. Раніше у Львові було більше зелених зон – зокрема трави. Вони й забирали частину вологи на себе. Якщо ми заасфальтували й забудували частину міста, то, що більшу частину забудови маємо, то більший тиск виходить на ті частини, що залишились”, – підкреслила експертка.

Вона додала: така “архітектурна діяльність” спостерігається у Львові протягом останніх 15 років. Потрібно переглянути інженерні мережі міста, найперше, у тій частині, де проводять реконструкції.

“Проєктування останнім часом викликає великі сумніви в кваліфікації. Також – бажання здешевити та зменшити діаметри, де це тільки можливо. Мене в цій ситуації не так турбує вода, мене турбує як так сталося, що у нас були знищені дахи комунальних садочків. Чому вони не доглянуті, а якщо були доглянуті, чому вони злетіли? Невже ми їх останніми роками не ремонтували?”, – зауважила Нижник.

Нагадаємо, 13 червня Україною пронеслася негода. Потужні дощі і град наробили лиха у багатьох містах країни.

ІА "Вголос": НОВИНИ