Позиційні бої відбулися на південь Гуляйполя (37 км на північний схід від Оріхова) та біля Роботиного. Важкі бої 25-26 грудня тривали на захід та північний захід від Мар'їнки та на південний захід від Донецька в районі Новомихайлівки та Побєди.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW) .

«Південна вісь»

За словами російських та українських джерел, 25 і 26 грудня тривали позиційні бої в районі Старомайорського (на південь від Великої Новосілки) і на північ від Приютного (на південний захід від Великої Новосілки) в районі кордону Донецької та Запорізької областей.

Російські війська підтвердили наступ у західній частині Запорізької області та продовжили позиційні бої з українськими військами 25 та 26 грудня. Відео з геолокацією, опубліковане 25 грудня, показує, що російські війська нещодавно просунулися на північний захід від Роботиного.

Російські та українські джерела заявили, що позиційні бої відбулися на південь Гуляйполя (37 км на північний схід від Оріхова) та біля Роботиного, Вербового, Новопрокопівки та Копані 25 та 26 грудня.

Українські війська зберігають позиції у лівобережній Херсонській області станом на 26 грудня, але ні російські, ні українські сили не досягли підтверджених успіхів у цьому районі.

Донецька область

Російські війська атакували поблизу Веселого (20 км на північний схід від Бахмута) 25 грудня, але не просунулися вперед.

Російські джерела стверджували, що російські війська просунулися на глибину до 500 метрів у межах Богданівки (на північний захід від Бахмута) та контролюють 40 відсотків населеного пункту.

Повідомляється, що російські та українські війська вели позиційні бої на північний захід від Бахмута у районі Богданівки; на південний захід від Бахмута в районі Кліщіївки та Андріївки; та на захід від Бахмута в районі Іванівського та автомагістралі Т0504 Хромове - Часів Яр.

ISW повідомив, що українські сили безуспішно атакували російські позиції на Горлівському напрямі 25 та 26 грудня. Російські джерела стверджували, що українські війська атакували поблизу Шумів (9 км на північний захід від Горлівки) і безуспішно намагалися захопити російські позиції на одному зі сміттєзвалищ Горлівки.

Відео з геолокацією та офіційні заяви України та Росії свідчать про те, що російські війська взяли під контроль більшу частину Мар'їнки.

Повідомляється, що бойові дії тривали на захід та північний захід від Мар'їнки та на південний захід від Донецька в районі Новомихайлівки та Побєди.

ІА "Вголос": НОВИНИ