Позиція президента України Володимира Зеленського щодо подій у Білорусі є вкрай слабкою, що однозначно шкодить нашим національним інтересам.

Про це у прямому ефірі ток-шоу «Говорить Великий Львів» заявив народний депутат України від «Європейської солідарності» Олег Синютка.

«Кожного українця, безумовно, зачепили нинішні події у Білорусі. Але я дуже не хотів би, щоб ми дивилися на них очима Росії, очима прихильників Лукашенка чи очима білоруської опозиції, бо серед них точно є законспіровані агенти Росії. Тож я дуже просив би дивитися на будь-які події в міжнародній політиці українськими очима. Ми повинні дивитися очима українського національного інтересу. І тоді все стане дуже просто», - зазначив нардеп.

Олег Синютка наголосив, що ситуацію в Білорусі потрібно оцінювати, виходячи з національних інтересів України:

«Сьогодні українці ні на стороні Лукашенка, ні на стороні білоруської опозиції. Українці - на стороні демократичної Білорусі, яка буде відстоювати демократичні європейські цінності. Це для нас головне. І в цій ситуації, насправді, дуже слабка позиція президента України Володимира Зеленського, який повинен відповідати за зовнішню політику. Чи в цій ситуації, коли »давайте ніхто нікуди не поїдемо«, чи в попередньому його виступі - »за все хороше і проти всього поганого"...Це не є українські інтереси.

І дуже, що п'ятий президент України Порошенко, насправді гуру зовнішньої політики, чітко сформулював, що потрібно Україні. Потрібно припинити кровопролиття в Білорусі, бо там гинуть мирні люди, які багато в чому підтримують Україну. По-друге, потрібно випустити всіх заарештованих. Україна при Януковичу проходила всі ці речі. На жаль, і сьогодні люди, які захищали Україну від російської агресії, перебувають під тиском правоохоронних органів. Тому наша вимога: всі політв'язні Білорусі повинні опинитися на свободі. І третя річ: у Білорусі повинні пройти позачергові, демократичні, чесні вибори. І там за допомогою міжнародних спостерігачів, точно не під дулами російських автоматів, білоруси повинні обрати лідера нації. Наше завдання - щоб це був лідер національно-демократичних сил. Тоді ми отримаємо союзника - і щодо руху у Європу, і щодо руху в НАТО, і точно проти російського впливу".

Повний запис ефіру дивіться тут:

ІА "Вголос": НОВИНИ