7-го листопада в Україні відзначатимуть день працівника соціальної сфери.

За багаторічну сумлінну працю,високий професіоналізм та з нагоди Дня працівника соціальної сфери, а також 30-річчя від дня створення Фонду соціального захисту інвалідів Подяки Львівської обласної ради отримали працівники декількох підприємств Львівщини, на яких виготовляють продукцію для потреб людей з інвалідністю. Про це повідомили у пресслужбі облради.

Відзначено зокрема колективи підприємств «Версавія» товариства інвалідів «РОК», Львівської філії ТзОВ «Без обмежень» Центру протезування, ортезування та реабілітації, підприємств «Ортоп» та «Ясени» товариства інвалідів «Інваліди Прикарпаття».

На кожному з цих  виробництв  виготовляють  протезно-ортопедичні вироби за індивідуальним замовленням. Крім того, тут проходять трудову реабілітацію люди з інвалідністю.

 «Медики-ортопеди та модельєри виробляють різні види взуття, як профілактичне, так і складне. До виробників люди звертаються після того, як дані з документів про інвалідність внесені у спеціальну базу даних. Кожен споживач такої продукції у каталозі підприємства обирає необхідну модель виробу, далі формується попереднє замовлення та від цього визначається обсяг компенсації для кожної людини», - пояснила директор  Львівського обласного відділення Фонду  соціального захисту інвалідів Галина Мисаковець.

Нагороду від Львівської обласної ради представникам кількох колективів передав голова комісії з питань соціального захисту, прав дітей, людини та учасників бойових дій Микола Іщук. Він зазначив, що за особливими виробами до Львова приїжджають люди з інших областей. Адже чимало людей в нашій країні потребують якісних послуг з протезування, або ж спеціально виготовленого  взуття. Таких фахівців, як на львівських підприємствах не багато, кожен вартий особливої пошани та належної оцінки праці.

«Послуги, які ви надаєте полегшують людям життя і дають можливість бути мобільними, відчути комфорт щоденно. Ви забезпечуєте соціальні потреби мешканців Львівщини й власним прикладом,  працею  даєте людям надію на краще життя», - подякував від імені депутатського корпусу Львівської обласної ради Микола Іщук та привітав працівників підприємств соціальної сфери з прийдешнім професійним святом.

День працівника соціальної сфери в Україні відзначають у першу неділю листопада, у 2021 році він припадає на 7 листопада.

ІА "Вголос": НОВИНИ