Викрито службовців «Львівгазу» за вимагання та одержання неправомірної вигоди

Масові відключення споживачів від газових мереж, до яких вдаються працівники «Львівгазу», про що писав «Вголос», можуть містити корупційну складову.

Таке попереднє припущення можна зробити з повідомлення відділу інформаційної політики Львівської обласної прокуратури. Її працівники разом із колегами Галицької окружної прокуратури викрили два факти вимагання та одержання неправомірної вигоди службовцями АТ «Львівгаз» (ч. 4 ст.368-3 КК України).

У першому випадку спіймали інженера-метролога, який вимагав та одержав від громадянина 20 тис. грн. за сприяння у вирішенні питання щодо опломбування газового лічильника без відправлення його на перевірку та не накладення штрафних санкцій за виявлені порушення. На даний час вирішується питання про повідомлення службовцю про підозру.

У іншому випадку повідомили про підозру 47-річному фахівцеві з адміністративної діяльності однієї із дільниць «Львівгазу». Він як керівник вимагав від підлеглого слюсаря  неправомірну вигоду у розмірі 9 тис грн. За це він зобов’язувався не створювати перешкоди у виконанні останнім своєї трудової діяльності. То чи не йдеться про відключення постачальників від газових мереж ?!

Наразі тривають слідчі дії, вирішуються питання про обрання для затриманих запобіжних заходів та відсторонення від займаних посад.

Перевіряються факти можливої причетності інших осіб з числа службовців «Львівгазу» до вчинених кримінальних правопорушень.

Досудове розслідування у вказаних кримінальних провадженнях здійснюють слідчі Львівського районного управління поліції № 1 та слідчі Слідчого управління ГУ НП у Львівській області за матеріалами Управління СБУ у Львівській області. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ