Працівник поліції Євген Большаков, перебуваючи на тимчасово окупованій території, замість того аби захищати Україну, умисно погодився на співпрацю з державою-агресором та її окупаційним режимом.

До такого висновку прийшли слідчі криміналісти Головного управління Національної поліції у Львівській області в рамках кримінального провадження щодо дій вищезгаданої особи.

Так, приблизно у березні 2022 року  громадянин України Большаков Євген Олександрович, перебуваючи на території окупованого збройними силами російської федерації м. Генічеськ Херсонської області, діючи умисно, ігноруючи свій передбачений Конституцією України громадянський обов'язок щодо захисту Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів, пішов на співпрацю з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією, а саме прийняв пропозицію від осіб з-поміж представників окупаційної влади Генічеської районної адміністрації Херсонської області та представників збройних сил російської федерації та добровільно обіймав посади дільничного інспектора, старшого дільничного інспектора, начальника дільничних інспекторів та, надалі, посаду заступника начальника по громадській безпеці незаконного правоохоронного органу, а саме «Генического РО ГУ М ВД по Херсонской области», створеного за сприяння представників держави-агресора на території тимчасово окупованого Генічеського району Херсонської області.

Вказаний незаконний правоохоронний орган окупаційною владою розташовано  на базі приміщення Генічеського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Херсонській області, за адресою: Херсонська область, м. Генічеськ, пр. Миру, 44.

Перебуваючи на посадах дільничного інспектора, старшого дільничного інспектора, начальника дільничних інспекторів, заступника начальника по громадській безпеці в незаконному правоохоронному органі, з березня 2022 року по 25.05.2022 Большаков Є.О. здійснював адміністративно-розпорядчі функції, прийом заяв про вчинення правопорушення від населення, ніс службу з охорони громадського порядку та забезпечував громадську безпеку на блокпостах та у Генічеському районі Херсонської області, незаконного затримував та звільняв затриманих громадян, які утримувались в приміщенні незаконно створеного підрозділу, займався організаційними заходами з підбору кандидатів та співробітників у незаконний правоохоронний орган, а саме до «Генического РО ГУ М ВД по Херсонской области» для проходження служби, здійснював виїзди на місця подій для реагування на повідомлення. Таким чином Большаков Євген Олександрович, обґрунтовано підозрюється у вчиненні колабораційної діяльності, тобто - добровільного зайняття громадянином України посади в правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території, тобто кримінального правопорушення, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 КК України.

Читайте також у «Вголосі»: у Львові розшукують вандалів, які сплюндрували могили захисників України на Марсовому полі.

ІА "Вголос": НОВИНИ