У Львові хлопець в одязі православного священника влаштував пранк у центрі міста. Відео пранкера швидко поширилося мережею та викликало неабияке обурення серед львів'ян.

Відповідне відео з нецензурною лайкою виклав у TikTok користувач Максим Савчин.

Пранкер вирішив пройтися проспектом Свободи у Львові у рясі священника, з хрестом на грудях та кадилом в руках. Ба більше, одному з перехожих він скинув із голови кепку. Молодик лайливо звернувся до «священника» та втік. Натомість пранкер у рясі влаштував погоню за перехожим, вигукуючи «стій с*ука», а наприкінці заявив, що чекатиме його на службі. Як виявилося, перехожий - один із «героїв» розіграшу.

На пранк блогера відреагував отець Юстин Бойко у Facebook.

«Ми живемо у суспільстві, де люди можуть діалогувати один з одним, але знущання над релігійною символікою - це є дуже погано. Крім того, що воно завдає тобі духовної шкоди, то воно ще провокує напруження у суспільстві», - заявив Юстин Бойко.

Також за словами Юстина Бойка, сам пранкер - не є львів'янином.

«...тут попахує рукми якихось груп, принаймні, які наближені до спецслужб. Отож я нещодавно отримав певну інформацію достовірну від представників церковної і державної влади Хмельницька про те, що цей хлопець не є львів'янином, що він спеціально приїхав з Хмельницька для того, щоб провокувати таку ситуацію».

 

 

 

 

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ