Співробітники Служби безпеки України провели обшуки в офісах та помешканнях представників заборонених Комуністичної партії та політичної партії «Русь єдина» у межах контрдиверсійних заходів у Києві, Дніпрі та Кривому Розі.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За результатами обшуків правоохоронці знайшли зброю, георгіївські стрічки та прапори країни-агресора.

Також було виявлено склади з прокремлівською літературою, агітаційними листівками із символікою тоталітарного режиму СРСР і «методички» російських пропагандистів. У них росіяни закликають до підтримки окупаційних угруповань РФ і надають «рекомендації» щодо насильницького захоплення влади в Україні.

За оперативною інформацією, функціонери КПУ планували використати весь «арсенал» пропагандистських засобів для проведення агітаційно-масових заходів на підтримку загарбників у разі захоплення Києва і Дніпропетровської області.

Вилучені матеріали направлені на експертизу для вжиття подальших процесуальних дій.

Наразі у межах кримінального провадження за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу, тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушень і притягнення до відповідальності винних осіб.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ