У заяві, зокрема, сказано: «Автор сюжету не вникла в тему, не поцікавилася думками всіх сторін, причетних до цього конфлікту, та експертів, не поінформувала глядачів про передісторію протистоянь за участю вищезгаданої релігійної громади, проігнорувавши, таким чином, усі журналістські стандарти. ТРК «Львів» дотримується у своїй діяльності принципів об’єктивності, неупередженості, балансу думок. Тому нам особливо прикро констатувати, що через нехтування певними працівниками своїми посадовими обов’язками та низький професіоналізм окремих журналістів в ефір було подано нефаховий відеосюжет. Це трапилося через безвідповідальне ставлення до своїх обов’язків керівника відділу інформації, випускового редактора та директора дирекції інформаційного мовлення».

На ТРК «Львів» того ж дня було створено дисциплінарну комісію, яка розслідувала цей ганебний для львівської журналістики випадок.

«Усіх винних покарано дисциплінарними стягненнями», – запевняють у телерадіокомпанії.     

«Прес-служба ТРК «Львів» запевняє: працівники ОДТРК завжди дотримувалися державницьких позицій і у своїх програмах («Політична шахівниця», «Вечір у Львові», «На часі», «Новини», інші не менш знакові програми) неодноразово давали об’єктивну оцінку діяльності проросійського, антидержавного, незареєстрованого релігійного об’єднання «догналітів». У зв’язку з цим прикрим інцидентом ми хочемо передусім попросити вибачення перед нашими телеглядачами, які заслуговують на отримання від наших журналістів телепродукції найвищої якості», – відзначено в заяві.

ІА "Вголос": НОВИНИ