Про це інформує Конфедерація вільних профспілок України.

«Попри обіцянки високопосадовців, зокрема першого заступника міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Мартиненкова, погасити до 9 травня хоча б частину заборгованості із зарплати перед трудівниками ПАТ «Львівська вугільна компанія», цього досі так і не сталося. Нині борг становить уже 11,6 млн грн (без нарахувань)», – йдеться в повідомленні.

Тому колектив, як й обіцяв, сьогодні об 11:00 вдався до перекриття міжнародної автотраси Львів – Рава-Руська.

На місце події прибули представники Львівської обласної та Сокальської державної адміністрацій, місцевих відділень МВС, СБУ та Фонду держмайна, районної прокуратури та інші. Вони почали вмовляти учасників акції не заважати руху автотранспорту і вкотре пообіцяли найближчим часом вирішити нагальні проблеми збагачувальників, а представник СБУ повідомив, що їм удалося встановити реальних власників ПАТ, щоправда, не назвавши їх.

За словами голови первинного осередку НПГУ ПАТ «Львівська вугільна компанія» Ольги Шкоропад, це повідомлення вселило певні надії. Вона також повідомила, що працівники вирішили тимчасово перервати акцію, бо розуміють, що заборговані їм кошти «не впадуть на дорогу» без столичних чиновників, до яких і вирішили відправити своїх повноважних делегатів. Трудовий колектив на завтрашніх перемовинах із першим заступником міністра енерговуглепрому Ігорем Мартиненковим о 10:00 представлятиме Ольга Шкоропад. До столиці також їдуть голова правління та гендиректор ПАТ «Львівська вугільна компанія», представники облдержадміністрації та ДП «Львівугілля».

Ольга Шкоропад не дуже сподівається на успіх візиту, бо вже не раз і не з одним очільником Міненерговуглепрому проводили такі зустрічі та наради, але до стабільної роботи підприємства вони так і не привели, тому вже вирішено після поїздки до Києва зібратися в п’ятницю, 15 травня, у Сокальській РДА.

ІА "Вголос": НОВИНИ