Для того, щоб електричний генератор слугував довго і безперебійно, важливо дотримуватися ряду простих правил. Будь -яке їх порушення може призвести до невдачі обладнання.

Як продовжити термін роботи електрогенератора

Завдання електрогенератора - забезпечувати світло та електрику, рятуючи нас під час блекауту. Щоб агрегат не підвів у невідповідний момент, його необхідно грамотно обслуговувати та експлуатувати.

Заплановане або аварійне відключення світла з різних причин - це неприємність, яка може спричинити багато незручностей. Якщо ця ситуація повторюється часто, людям доводиться шукати альтернативні джерела енергопостачання. А домогосподарський генератор став найпоширенішим, доступним та універсальним вибором. Ви можете увімкнути з ним комп’ютер і зайти в Інтернет, де є обліковий запис казино Ельслотс або з іншою метою.

Прилади потужністю від 3 до 6 кВт за відсутності напруги в електромережі протягом багатьох годин здатні забезпечувати роботу магазину, а в будинку – одночасне функціонування всіх побутових приладів та освітлення.

Як поводитися з генератором

Генератори, що працюють на бензині, мають відносно невеликий робочий об'єм: 150-500 см3. Придбати такий прилад нескладно, але це лише половина справи. Для коректної роботи агрегату на всю заявлену потужність і тривалий термін його служби необхідно дотримуватися простих правил.

Обкатка 

Це перше, що потрібно зробити власнику. Для обкатки достатньо протягом першої сотні робочих годин запускати агрегат потужністю не вище 70%. Таким чином буде забезпечено якісне шліфування поверхонь, і генератор поступово увійде до повноцінного навантаження без негативних наслідків.

Чистота 

Важливе правило – тримати обладнання у чистоті. З генератора слід регулярно і ретельно прибирати пил та забруднення. Також слід подбати про те, щоб пристрій не потрапляло багато вологи.

Перегрів 

Цього допускати не можна, тому за цим фактором слід уважно стежити. Якщо пристрій перегріватиметься, то прослужить значно менший термін.

Техобслуговування

Своєчасне, грамотне технічне обслуговування – запорука довгого життя агрегату. Власнику слід вчасно міняти олію, а також фільтри та інші запчастини. За це обладнання віддячить його безперебійною тривалою роботою та не підведе у відповідальний момент.

Якість рідин

Слід запам'ятати, що на якості олії та палива заощаджувати не можна. Якщо рідини будуть низькосортними, то навіть за дотримання вищезгаданих правил генератор довго не пропрацює.

Як вибрати масло для обладнання

Вибір олії, як і бензину, – завдання відповідальне. Якщо власник не розуміється на цьому, йому варто проконсультуватися з фахівцями. Або одразу дізнатися відповідну інформацію у продавця при покупці агрегату.

Фахівці вважають, що оптимальною олією для бензогенератора стане напівсинтетичний продукт загальновідомої американської фірми SUNOCO. Відмінною характеристикою олій цього бренду в порівнянні з аналогами є універсальність. Вони підходять для різних видів двигунів: не тільки бензинових, а й дизельних та газово-дизельних. Отже, масла можна застосовувати в побутових та промислових електрогенераторах різних типів та будь-якої потужності.

Однак це далеко не єдиний варіант: існує багато інших якісних мастильних матеріалів преміального класу. Можна вибрати і бюджетний варіант, але в будь-якому випадку дуже важливо звертати увагу на виробника та сумісність розхідника з обладнанням.

Правильна експлуатація енергогенератора, безумовно, матиме найприємніші наслідки: пристрій пропрацює довго та безвідмовно.



ІА "Вголос": НОВИНИ