Депутати Верховної Ради України від партії «Голос» проголосували за «антимовні законопроєкти» випадково й вже відкликали свої голоси.

Про це в ефірі проєкту “Народне Толк-Шоу” на телеканалі NTA  заявив депутат Львівської міської ради від партії «Голос» Ігор Шолтис.

Ігор Шолтис пояснив, що народні депутати, вихідці Львівщини від партії «Голос», проголосували за  внесення до порядку денного ВРУ законопроєкти №5554 і 5554-1, що скасовують норму про українську мову в трансляції телесеріалів, рекламі й політичній агітації абсолютно випадково і вже надали громадськості свої пояснення.

«У пана Рущишина на публічній сторінці є пояснення, що це  є технічна помилка, це раз. Два – зрада відміняється, оскільки ці закони не прийняті. Тобто дуже багато людей сьогодні маніпулюють помилковим рішенням конкретно пана Рущишина », – зазначив Ігор Шолтис.

Він також зауважив, що, незважаючи на усі труднощі, які зараз виникають у партії, львівський осередок сконцентрований на роботі у Львівській міській раді.

«Люди нам надали кредит довіри і ми прихильники того, аби партійні питання вирішувалися за внутрішнім сімейним столом, а не вирішувалися назагал, як це деколи, на жаль, відбувається», – сказав депутат Львівської міськради.

Нагадаємо, сьогодні, 15 червня, під час засідання Верховна Рада підтримала внесення до порядку денного засідання законопроєкти №5554 і 5554-1, що скасовують норму про українську мову в трансляції телесеріалів, рекламі й політичній агітації.

Водночас, нардепи "Голосу" Кіра Рудик, Ярослав Железняк, Ярослав Рущишин, Андрій Осадчук, Роман Костенко стверджують, що сталася помилка і вони проти внесення законопроєктів у порядок денний ВР.

Парламентарі стверджують, що уже подали заяви про відкликання голосів голові Верховної Ради, але щодо процедури відкликання голосів нічого не повідомили.

ІА "Вголос": НОВИНИ