США вітають розведення сил біля Станиці Луганської та наголошують, що стале припинення вогню залежить від відведення Росією важкого озброєння.

Про це повідомила заступниця політичного радника місії США при ОБСЄ Лейн Дарнелл Баль на засіданні Постійної ради ОБСЄ, передає «Укрінформ».

Вона заявила, що 87 українських солдатів були вбиті та поранені протягом червня у протистоянні з очолюваними Росією силами - це найбільший показник за кілька місяців.

Також у США сказали, що були засмучені, дізнавшись, що український військовий медик та водій загинули 1 липня біля лінії зіткнення та додали, що Росія повинна зробити свій внесок, аби припинити ескалацію насильства.

За словами Дарнелл Баль, Сполучені Штати вітають прогрес, досягнутий у зоні розведення сил біля Станиці Луганської та закликають сторони використати цей імпульс та здійснити повне розведення сил в інших визначених районах - поблизу Золотого та Петрівського.

Вона також наголосила, що припинення вогню на Донбасі залежить від виведення російських військ та роззброєння маріонеткових сил, якими вона керує на Сході України.

США хотіли б побачити конкретні кроки від Росії, додала Лейн Дарнелл Баль.

Нагадаємо, що США виділить гроші Україні на військову допомогу.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ