Прем'єр-міністр Польщі Матуеш Моравецький назвав російського лідера володимира путіна спадкоємцем українських націоналістичних організацій.

Про це йдеться у повідомленні на його Facebook-сторінці.

«Україна бачить, куди веде націоналізм та імперіалізм, і що спадкоємець українських націоналістичних організацій та УПА - Путін, який намагається принести руський мир», - йдеться у повідомленні.

Слова Моравецького, ймовірно, є цитатою з його вчорашнього виступу на церемонії вшанування пам’яті жертв Волинської трагедії - день, який вже кілька років формально є «Національним днем пам’яті жертв геноциду, вчиненого українськими націоналістами проти громадян II Речі Посполитої».

На такі вислови вже відреагував ексголова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович. Він зазначив, що це «викручування історії України».

«Це не просто нерозуміння історії України - це розуміння її з точністю до навпаки», - написав він у відповідь на допис польського прем'єра.

Він зазначив, що не потрібно плутати український націоналізм та російський імперіалізм.

«Націоналізм та імперіалізм - це не одне й те саме. Український націоналізм і російський націоналізм - вороги без міри. Якби не нинішній український націоналізм, нинішній кордон Російської імперії протягнув би хоча б уздовж східного кордону Польщі», - додав політик.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ