Про це повідомляє ВВС.

«Правосуддя має восторжествувати. Не забуваймо: на цьому рейсі загинули британці. Сотні інших людей загинули на цьому рейсі. Ми не можемо дозволити жодній країні стати на шляху правосуддя і пошуку правди. Якщо ми не можемо створити трибунал через ООН, то повинні розглянути альтернативні шляхи», – сказав голова британського уряду.

Російське міністерство закордонних справ також опублікувало заяву, в якій пояснило голосування в Раді Безпеки ООН щодо «Боїнга»: «Російська Федерація всіляко прагнула запобігти розколу в РБ ООН і перевести питання в конструктивне русло, не вважала можливим пропустити нав'язуване Раді Безпеки політизоване рішення, проголосувавши проти нього».

Напередодні Рада Безпеки ООН проголосувала за представлений Малайзією проект резолюції про створення міжнародного трибуналу з розслідування катастрофи «Боїнга» MH17 на Сході України. Однак Росія заблокувала ухвалення документа, скориставшись своїм правом вето як постійний член Ради Безпеки. Міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп назвала російське вето «насмішкою над зобов'язанням Росії з міжнародної відповідальності».

ІА "Вголос": НОВИНИ