«Ми стали об'єктом агресивної російської пропаганди, фейкових новин і дезінформації. Необхідно усвідомлювати існування загроз гібридного характеру та кібератак. Здійснюються спроби змінити позицію і погляди наших громадян», – заявив прем'єр-міністр Латвії Маріс Кучінскіс у Варшаві, повідомляє Польське радіо.

 «Необхідно пам'ятати про проблему регіональної безпеки, особливо, у зв’язку з маневрами «Захід 2017», що проводяться Росією і Білоруссю», – наголосив прем'єр Латвії. Він додав, що міжнародні спостерігачі не отримали права повного доступу на територію маневрів, у зв'язку з чим рівень «прозорості» події не відповідає очікуванням інших держав.

Кучінскіс висловив переконання, що безпека у нашому регіоні дуже важлива, а тому, він як сказав, «патрулювання повітряного простору в контексті цих вишколів має бути посилено».

Прем'єр Кучінскіс висловив надію на те, що всі держави, які беруть участь у зустрічі, повною мірою борються проти гібридних загроз.

Своєю чергою, прем’єр-міністр Литви Саюлюс Сквернеліс заявив, що Євросоюз повинен більш серйозно поставитися до питання оборони Спільноти. Він подякував також Польщі за участь у діях, спрямованих на посилення безпеки у регіоні Балтійського моря.

«Спостерігаємо за підготовкою до вишколів «Захід 2017», очікуємо, щоб союзники НАТО впровадили важливі інструменти для стримування. Дякую Польщі за участь у посиленні безпеки всього регіону Балтійського моря та участі в регіональних вишколах та регіональних місіях з патрулювання», – сказав Сквернеліс під час спільної прес-конференції.

На думку очільника литовського уряду, Євросоюз має серйозніше ставитися до питання оборони Спільноти. «ЄС повинен нести більшу відповідальність у сфері безпеки та оборони. Маємо надію, що наші країни (Польща, Литва, Латвія та Естонія) братимуть участь у подібних європейських проектах», – додав він.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ