Перелік творів, які змагатимуться за премію імені Лесі Українки, оприлюднили на сайті Державного комітету телебачення і радіомовлення України.

За здобуття премії 2018 року у номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» змагатимуться 43 твори сучасних авторів. Це поетичні та прозові твори Івана Андрусяка, Тетяни Майданович, Юлії Драгун, Дари Корній, Василя Лило, Тіни Керолл-Мариниченко, Сергія Лоскота й інших.

У номінації «Художнє оформлення книжок для дітей і юнацтва» позмагаються 13 робіт. Серед них — оформлення книжок художниками Наталією Нечай, Лесею Носихіною, Михайлом Олександровим, Ольгою Дегтярьовою, Марією Панченко, Федором Лагном, Веронікою Котик та іншими.

Шість театральних колективів позмагаються за премію у номінації «Театральні вистави для дітей і юнацтва». Це Київський академічний театр юного глядача на Липках, Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр (м. Сєверодонецьк), Київський академічний обласний музично-драматичний театр імені Панаса Саксаганського, Івано-Франківський академічний обласний театр ляльок імені Марійки Підгірянки, Чернігівський обласний театрально-видовищний дитячий (ляльковий) театр ім. О.П. Довженка та комунальний заклад культури «Дніпровський міський драматичний молодіжний театр «Віримо!».

Повний перелік робіт, номінованих на премію можна переглянути за посиланням.

ІА "Вголос": НОВИНИ