Як повідомляє агентство, цей знімок був частиною фоторепортажу Озбіліджі, присвяченого матеріалу про вбивство, пише BBC. Однак приз отримала тільки одна фотографія–та, на якій убивця з пістолетом у руці стоїть над тілом убитого посла.

Убивство російського посла  Андрія Карлова було скоєно 19 грудня на відкритті російської фотовиставки в Анкарі. У нього кілька разів вистрілив із пістолета 22-річний офіцер поліцейського спецназу Мевлют Мерт Алтинташ, який пройшов на захід як охоронець.

Вбивцю посла застрелили поліцейські. Остаточно про його мотиви нічого не відомо. Під час замаху він викрикував фрази про Сирію і Алеппо, де російські військові проводили операцію на стороні режиму Башара Асада.
Озбіліджі був серед фотокореспондентів, які висвітлювали відкриття виставки. Після того, як почалася стрілянина, він сховався в укритті, але продовжив робити знімки. У підсумку вони потрапили в усі провідні світові ЗМІ.
Замах на Карлова не призвело до нового погіршення відносин Москви з Анкарою. Влада обох країн дійшла висновку, що метою нападу була спроба знову посварити Росію з Туреччиною. МЗС і Слідчий комітет Росії кваліфікували вбивство як теракт.

_

ІА "Вголос": НОВИНИ