НАЗК розглянуло звернення депутата Львівської міської ради Олексія Різника щодо преміювання мером Львова Андрієм Садовим своїх заступників.

В агентстві розглянули звернення та заявили, що це не їхня підзвітність. Щоправда, зазначають, що там можливий склад кримінального злочину.

«Повідомлення має містити фактичні дані, що підтверджують можливе вчинення кримінального правопорушення. Перевірка викладеної інформації повинна здійснюватися уповноваженими органами», – зазначили у НАЗК.

Варто зазначити, що раніше Яворівський районний суд Львівської області на рік позбавив мера Чернігова Владислава Атрошенка права обіймати посади, що пов’язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, а також оштрафував його на 6 800 гривень.

Таке рішення суд виніс за протоколом НАЗК про конфлікт інтересів. 

На думку суду, міський очільник є винуватим в корупції, бо надав дружині службову машину для виїзду за кордон, а потім сам доручив водієві повернути автомобіль.

А от в величезних сумах на премії своїм заступникам, які виплачує ЛМР за згодою Садового НАЗК корупції не побачило, співпадіння?

Як писав «Вголос», у Львові закликають Національне агентство з питань запобігання корупції негайно провести перевірку діяльності міського голови Львова Андрія Садового..

ІА "Вголос": НОВИНИ