Препарат від головних вошей івермектин вивчається як потенційне лікування коронавірусу після багатообіцяючого нового дослідження, яке показало зниження на 80% кількості госпіталізованих випадків COVID-19.

Лише 8 із 573 пацієнтів, які отримували цей препарат, померли порівняно з 44 особами з 510, які померли після призначення плацебо, повідомляє NYPost.

Відомо, що дослідження препарату, що відпускається за рецептом, коштує від 17 до 43 доларів на курс лікування, за даними GoodRx, показало багатообіцяючі результати в квітні – шляхом видалення всієї вірусної РНК протягом 48 годин після прийому одноразової дози.

Вірусолог університету Ліверпуля Ендрю Хілл назвав нове дослідження «трансформаційним» у пошуках терапії проти коронавірусу. Його висновки, засновані на даних понад 1400 пацієнтів.

Наразі дослідження очікує експертної оцінки перед офіційною публікацією.

Однак, критики назвали висновок дослідження Хілла передчасним, закликаючи до подальших досліджень, перш ніж оголосити цей препарат ефективним методом лікування.

«Все, що ми маємо, – це спостережні дослідження та думки клініцистів», – заявив професор Сіднейського університету Ендрю Маклахлен, передає Daily Mail.

Зокрема професор вважає, що багато сучасних досліджень мають низьку кількість учасників, слабку структуру дослідження та суперечливі (і відносно низькі) режими дозування івермектину, причому івермектин часто дають у поєднанні з іншими препаратами.

Читайте більше актуальних новин України та світу на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ