Про це у Facebook написав журналіст Олександр Гапоненко.

За його інформацією, Барков зіграв щонайменше в одному матчі так званого чемпіонату ДНР із футболу. А з’ясувалось це, за словами Гапоненка, зовсім випадково, під час обговорення поста про інтерв’ю Олексія Гая.

«Спочатку спливли фото Олега Баркова в товариському матчі за клуб Арсенал Макіївка, а після невеликого чарування з VPN і пошуком інформації в »Вконтакте« виявилося, що в послужному списку Олега є мінімум один матч у чемпіонаті ДНР», — написав журналіст.

Він стверджує, що прес-аташе «Олександрії» виступив 16 липня 2016 року у складі «Арсеналу» з Макіївки в матчі проти докучаєвського «Доломіта». Гапоненко пообіцяв надати скріни фото до Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ.

Натомість Олег Барков усі ці звинувачення відкидає та переконує, що жодного разу не грав в офіційних іграх «чемпіонату» ДНР, а лише в аматорських.

«З січня 2016-го до січня 2017 я проживав на тимчасово окупованих територіях, там моя батьківщина. Я грав на аматорському рівні в команді з назвою »Арсенал«, яку організували ще до війни мої друзі. Але у жодному чемпіонаті ДНР я не брав участі», — запевняв Барков.

Тому Барков вимагає від Гапоненка вибачення. Якщо він цього не зробить, обіцяє подати до суду.

«На той момент я не міг виїхати на вільну територію України, на те були особисті та сімейні причини. Але я ніколи не підтримував сепаратизм, завжди був патріотом своєї країни, про що знають всі. Для мене Донбас — це частина України», — написав він.

Як писав «Вголос», нещодавно Контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу України довічно дискваліфікував 14-х громадян України, котрі грали за команду Karpatalja на сепаратистському чемпіонаті.

Також нещодавно з’явилось інтерв’ю екс-гравця “Шахтаря” та збірної України, півзахисника “Олімпіка” Олексія Гая, у якому він розповів про своє негативне ставлення до декомунізації в Україні.

ІА "Вголос": НОВИНИ