Про це повідомляє «Интерфакс».

Відповідно до Конституції РФ, прем'єр-міністр підписує прохання про відставку кабінету перед обраним головою російської держави.

У відставку пішли сам прем'єр, дев'ять віце-прем'єрів, а також 22 федеральних міністри РФ. Проте всі вони будуть виконувати обов'язки до формування нового уряду.

Завтра, 8 травня, Держдума РФ має зібратися для затвердження нового глави уряду. Передбачають, що вже сьогодні президент висуне кандидата в прем'єри.

У Росії главу уряду призначає президент за згодою Держдуми РФ. Протягом тижня після призначення новий прем'єр представляє президентові пропозиції про структуру федеральних органів виконавчої влади, а також пропонує президенту кандидатури на посади заступників голови уряду і федеральних міністрів.

Зазначається, що відставка уряду Медведєва стала 13-ою за рахунком з часу прийняття у червні 1990 року Декларації про державний суверенітет Росії. Це п'ятий за рахунком кабінет, який складе повноваження перед новообраним президентом РФ. Інші кабінети розпускалися указами президента.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ