Президент Франції Емманюель Макрон вважає, що мирне вирішення війни Росії проти України можливе, але таке рішення має ухвалювати Київ.

Як повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Le Figaro, про це Макрон сказав у неділю на міжнародному форумі «Заклик до миру» в Римі.

За його словами, в Україні «мир можливий» тоді, коли українці «так вирішать».

Тож не дозволимо сьогодні, щоб мир був якось захоплений російською силою, – додав він.

Президент Франції також пояснив, що Захід допомагає Україні зброєю, «щоб у певний момент український народ зміг обрати мир… на тих умовах, які вирішив він».

Мир буде створено з тим, хто є ворогом, за столом переговорів, – зазначив Макрон.

Раніше на саміті ЄС у Брюсселі французький лідер закликав Київ і Москву повернутися до переговорного процесу «якнайшвидше» – хоча й зазначив, що це має відбутися тоді, коли буде «прийнятним» для української сторони.

На відміну від багатьох очільників західних країн, Макрон після повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого продовжив підтримувати зв’язок із Владіміром Путіним.


Нагадаємо, 30 вересня Володимир Зеленський оголосив про неможливість переговорів із президентом Росії – сталося це після того, як він затвердив анексію чотирьох українських областей усупереч усім нормам міжнародного права після бутафорських «референдумів».

ІА "Вголос": НОВИНИ