Президент Хорватії Зоран Міланович знову оскандалився проросійською заявою. На цей раз він закликав не порівнювати Сербію з Росією та ситуацію у Косово та Криму.

Про це пише RTS.

«Поки ви не зрозумієте, що Сербія і Росія - це не одне і те ж? Що це, на жаль, болісний факт і небезпека. Ми анексували Косово. Ми і міжнародне співтовариство. Його забрали у Сербії. Хто це зробив, як не ми? Хіба ми визнали Косово? Це не анексія, а узурпація. Як це називається? Вилучення», - сказав він.

За його словами, це концепція, в якій хтось вважає, що має право.

«Те саме стосується Криму - Крим ніколи більше не буде Україною. Це те, що говорять провідні німецькі генерали», - сказав Міланович, додавши, що там гинуть тисячі людей.

 

 

Президент Хорватії також заявив, що «Росія - небезпечна країна» і, за його словами, цього ніхто не розуміє.

«Ви порівнюєте сербів з ядерною супердержавою світу. Шалені емоції та ненависть наражають Європу велику небезпеку», - сказав він.

За словами Мілановича, те, що українці патологічно ненавидять росіян, є фактом. При цьому він заявив, що «хорвати не так сильно ненавиділи сербів», як, за його словами, «ті, хто там, ненавидять росіян».

«Путін і ті люди були крутими до вчорашнього дня. Вони досягли успіху на найвищому рівні німецької політики. Раптом вони стали найбільшими ворогами... Німецькі танки в Росії? Успіхів у цьому, удачі в цьому», - сказав він.

При цьому журналісти нагадали Мілановичу про помилковість його оцінки щодо того, що Росія ніколи не нападе на Україну, тому що у неї недостатньо солдатів. Але Міланович повторив, що був правий.

"Недостатньо. Це було погане рішення Росії, тому що вони думали, що влада (в Україні - ред.) впаде. Ми все глибше і глибше входимо в конфлікт із наддержавою. Знаєте, що буде, якщо вони почнуть програвати війну? Вони використають ядерну зброю«, - сказав Міланович і додав, що намагається відкрити очі іншим, тому що, за його словами, »ми вступаємо у війну з супердержавою".

 

ІА "Вголос": НОВИНИ