Президент Володимир Зеленський запропонував у липні зібрати міжнародний саміт, присвячений українській формулі миру.

Про це він сказав під час виступу на робочій сесії саміту «Назустріч мирному, стабільному та процвітаючому світу» за участю країн G7, України та партнерів.

“Скоро – 500 днів повномасштабної війни, вже в липні це буде. І це символічний проміжок часу, хороший місяць, щоб зібрати саміт формули миру – саміт світової більшості. Саміт усіх, хто поважає чесність і хоче закінчити цю війну. Я запрошую вас приєднатися до спільних зусиль”, - сказав Зеленський.

За його словами, “навіть якщо нас розділяє відстань, нас об'єднує спільне розуміння”.

“Ви б захищалися, якби у ваш дім вдерлися, якби ворог прийшов до ваших воріт і депортував ваших дітей, ви б не здалися колонізаторам, ви б об'єдналися всім світом, ви б боролися, як боремося ми”, - звернувся Зеленський до присутніх.

Він нагадав, що Україна запропонувала світу формулу миру.

“Ми розробили формулу миру так, щоб кожен її пункт був підтриманий резолюціями ООН. Так, щоб кожен у світі міг обрати собі той пункт, який здатен допомогти реалізувати. До речі, я хотів сказати вам, що всі ці пункти базуються на цих резолюціях, і всі ваші країни в різні роки підтримували й голосували за ці резолюції. Я думаю, що це дуже важливо”, - наголосив Президент.

Як повідомлялося, в Японії триває 48-й саміт «Групи семи». Його учасники розглядають шляхи забезпечення стійкості глобальної економіки, в тому числі за наслідками пандемії коронавірусу та російської агресії проти України.

ІА "Вголос": НОВИНИ