Глава держави закликав усіх міських голів та депутатів розпочинати роботу та перезапускати економіку країни.

Про це Володимир Зеленський сказав у своєму зверненні.

Президент наголосив на тому, що не менш важливим є економічний фронт, який потрібно втримати, аби економіка України залишалась на рівні.

«Економіка це також фронт, на якому потрібно шукати шляхи. Зараз треба бути максимально креативним, і сміливим у розв'язанні економічних питань. Це залежить не тільки від урядовців, а від усіх керівників на місцевому рівні. Він політичної та бізнесової спільнот», - сказав президент.

Володимир Зеленський також закликав усебічно допомагати бізнесу, наскільки це дозволяє безпекова ситуація у тому чи іншому регіоні країни.

«Ми маємо усі разом знати необхідні ідеї та рішення, аби економіка країни стабілізувалась. Якщо потрібно переміщувати підприємства з небезпечних регіонів - маємо це робити. Якщо треба оновлювати законодавство і дати бізнесу більше простору для розвитку - депутати повинні швидко це зробити. Якщо треба створювати спеціальні умови для повернення наших людей і це дозволяє безпекова ситуація - кожен керівник, будь-якого рівня повинен це зробити», - наголосив глава держави.

Крім того, президент закликав керівників усіх громад у відносно безпечних регіонах - де немає прямих зіткнень з ворогом на землі, - запускати економіку та робити усе можливе аби відбувались усі економічні процеси у нашій країні.

«Закликаю усіх керівників громад, у тих областях де немає загрози безпосереднього зіткнення з ворогом на землі - робити усе можливе, щоб люди повертались, щоб люди працювали, щоб економічні процеси перезапускались. Щоб нормальне життя відновлювалось настільки, наскільки це дозволяє ситуація. Це стосується усієї горизонталі місцевої влади: міських голів, депутатів, міський і обласних рад», - закликав Володимир Зеленський.

Водночас голова Європейської Солідарності у Львівській міській раді Петро Адамик зазначив у телефонній розмові журналістам «Вголос», що таке рішення є правильним, адже з початку війни багато людей втратили роботу, відповідно, половина бізнесу зупинилась.

«Так, я вважаю, що це дуже правильні заклики. Ми розуміємо, що з початку війни 53% українців втратили роботу, відповідно, ми розуміємо, що половина бізнесу «лягла» або працює не в тих об'ємах, не так, як вони працювали до війни. На теперішній час ми максимально маємо дати можливість бізнесу перезапуститися й працювати», - зазначив він.

Зокрема, депутат ЛМР зазначає, що поки міська влада в особі керівника міста не надто активна. Але на те є свої причини.

«Я поки не бачу активності з боку керівника міста, крім деяких рішень Виконкому, які є позитивними. Але ми розуміємо, що є об'єктивні та суб'єктивні обставини. Об'єктивна - частина реєстрів не працює. Надіюсь, що вони з часом запрацюють. Ми, як депутати, готові приходити на сесії ради. Поки чекаємо активізації», - додав Адамик.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ