Із цього візиту розпочнеться масштабна співпраця між українським та іспанським клубами. Зокрема, президент футбольного клубу з Іспанії пообіцяв, що привезе свою команду на товариський матч із львів’янами. Це відбудеться орієнтовно влітку наступного року, коли завершать роботи з будівництва Академії «Руху».

Саме екскурсія в цьому місці, як повідомляє офіційний сайт ФК «Рух», чи не найбільше вразила іспанського гостя. Тіно Сакес поділився враженнями: «Обійшовши всі обʼєкти – ті, що вже збудовані, й ті, що ще доробляються – я, направду, здивований усім. Це вражає. Штучна водойма, яка стане ключовою ланкою усієї бази, гірськолижний спуск, будинки для відпочинку, поля – усе немовби підготовлене для того, щоб приймати дітей зі всієї України, а також із зарубіжжя для виховання, для розвитку футболу. насправді вражає, як усе продумано».

Президент іспанського «Луго» вважає, що такий центр стане орієнтиром на міжнародному рівні, адже тут є все: і дозвілля, і спорт, і медицина.

Григорій Козловський ознайомив Тіно Сакеса із філософією та візією «Руху» і розповів про тонкощі роботи Академії «жовто-чорних»: «Ми маємо що показати європейцям та маємо чим пишатися. У нас хороша генетика, підростають дуже перспективні дітки, нація у нас також просто фантастична. Раніше ми просто не мали таких можливостей. Зараз у нас вони з’явилися».

Зустріч відбулася за сприяння співвласника львівських «Карпат» Олега Смалійчука. Президент «Луго» Тіно Сакес був приємно вражений побаченим і не приховував своїх емоцій: «Це мій перший візит до Львова. Правду кажучи, я вражений містом та його атмосферою. Разом із Григорієм Козловським оглянули всю цю інфраструктуру. Насправді, те, що він тут робить є дивовижним».

Президент «Руху» наголосив, що його насамперед цікавить європейський розвиток клубу. Саме тому відбувається постійний пошук партнерів у Європі, їх уже є багато, тож для кожної дитини відкриті двері у європейський футбол. У перспективі заплановані обміни футболістами, досвідом роботи та проведення спільних дитячих турнірів.

Насамкінець екскурсії президент українського «Руху» й іспанського «Луго» проанонсували підписання меморандуму про співпрацю між клубами.

«Луго» – це футбольний клуб з однойменного стотисячного міста, що розташоване на північному заході Іспанії. Команда грає в Сегунді, другому за рангом дивізіоні (аналог української Першої ліги).

«Луго» заснували 1953-го року, домашні матчі проводить на стадіоні «Анксо Карро», що вміщує 8 168 глядачів. В елітній лізі іспанського футболу ніколи не виступали, але мріють про це.

У сезоні, шо минув, «Луго» з усіх сил боровся за місце в Сегунді та в підсумку виконав завдання, посівши 18-те місце з 22-ох команд. Цьому іспанському клубі належить український захисник, вихованець львівського футболу Орест Лебеденко, який останні пів року провів в оренді в донецькому «Олімпіку».

ІА "Вголос": НОВИНИ