Про це повідомляється на сайті Білого дому.

Глава держави зазначив, що продовжить робити це навіть після того, як закінчиться термін його повноважень на посаді глави держави - 20 січень 2017 року.
З 1947 року президенту США надається можливість помилувати індичку. В цьому році одну з двох птахів обирали шляхом голосування в мікроблозі Twitter. Так, за індика по кличці Той проголосував 51 відсоток користувачів, за Тейтер - 49 відсотків. За традицією одну з птахів називають національною індичкою подяки, а другу подають на обід у Білому домі.
На цей раз обидві індички залишилися живими, їх відправили в Блексбург, штат Вірджинія, де вони будуть мешкати під наглядом ветеринарів і студентів місцевого Політехнічного університету.
День подяки - державне свято в США, який відзначається кожен четвертий четвер листопада. Він присвячений висадці в Америці перших поселенців з Англії, які прибули в 1620 році на судні «Мейфлауер». За легендою поселенці, насилу пережили першу зиму на новому місці, влаштували восени 1621 року свято, в ході якого дякували Богу за рясний урожай. Серед страв, які подаються на першому День подяки, була запечена індичка, яку прибули з Європи поселенці вперше спробували в Америці.

ІА "Вголос": НОВИНИ