Про це повідомив «Інтерфакс-Україна».

«Петро Порошенко провів бесіду з Вікторією Нуланд під час її переговорів із заступником голови Адміністрації Президента Костянтином Єлісєєвим. Ця зустріч була незапланованою і була присвячена узгодженню порядку денного майбутньої зустрічі лідерів України та США, а також координації зусиль з продовження тиску на Росію для виконання нею безпекових умов Мінських домовленостей», – повідомили в Адміністрації Президента.

Тим часом у посольстві США в Україні поінформували, що заступник держсекретаря США Вікторія Нулланд, а також старші керівники управлінь Ради нацбезпеки США Чарльз Купчан і Селест Волендер мали зустрічі в Адміністрації Президента, а також з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм та  міністром закордонних справ Павлом Клімкіним.

«На консультаціях, які були детальними та конструктивними, співрозмовники ретельно зосередилися на вимогах безпеки в Мінських домовленості напередодні візиту американської делегації до Москви 23 червня. Американська сторона привітала тверду прихильність українського керівництва до повного виконання Мінських домовленостей і підкреслила, що санкції щодо Росії повинні залишатимуться чинними заради досягнення цієї мети», - йдеться в повідомленні.

На зустрічі з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм Вікеторія Нуланд повідомила, що Президент США Барак Обама і Президент України Петро Порошенко мають намір зустрітися у Варшаві під час саміту НАТО, який відбудеться 8-9 липня.

ІА "Вголос": НОВИНИ