Президент США Джо Байден в ході спілкування з ведучим ABC News Джорджем Стефанопулосом зробив низку жорстких заяв щодо президента Росії Володимира Путіна.

Про це інформують на сайті видання.

Зокрема журналіст і Байден говорили про розслідування кібератак, які вчинені Росією, та нову доповідь розвідки США, у якій ідеться про спроби РФ втрутитися у президентські вибори у Сполучених Штатах.

Байден заявив, що Путін «отримає розплату за це» і що “ціну, яку він заплатить, ви побачите невдовзі”.

Журналіст зокрема запитав президента США, чи вважає він Путіна «вбивцею». Байден відповів: «Так!»

Президент США також сказав, що попереджав Путіна про імовірні наслідки втручання у вибори під час розмови після його інавгурації в січні.

Однак Байден додав, що існують галузі, в яких Росія і США можуть дійти згоди попри на охолодження відносин між двома країнами.

Що відповіли у Росії

Ці слова президента США офіційний Кремль поки не прокоментував. Натомість очільник Держдуми Росії В'ячеслав Володін у своєму Telegram-каналі написав:
«Байден своєю заявою образив громадян нашої країни. Це істерика від безсилля. Путін - наш президент, нападки на нього - це нападки на нашу країну!»

Додатково

Слід зауважити, що недавно розвідка США опублікувала звіт, у якому заявила про те, що Росія та Іран намагалися вплинути на результати виборів президента, які відбувалися у 2020 році.

Водночас потрібно сказати, що після цих слів американського президента на Московській біржі вартість євро і долара щодо рубля різко зросла.

Читайте більше новин за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ