Президент української Асоціації футболу Андрій Павелко створив авторитарну систему в українському футболі і одноосібно всім керує.

Про це в ефірі програми «Народне Толк-Шоу» на телеканалі NTA заявив депутат Львівської міської ради VII скликання Ігор Телішевський.  

Він зауважив, що всі проблеми стосовно стадіону «Україна» у Львові пов’язані не з українською Асоціацію футболу, а з однією людиною.

«Це президент Андрій Павелко, який створив авторитарну систему Асоціації футболу. Він одноосібно керує всім. Також з цим пов’язаний і його віце-президент Вадим Костюшенко», – сказав Ігор Телішевський.
Він додав, що свого часу ці люди прийняли «цікавий» регламент української Асоціації футболу, який дозволяє в ручному режимі керувати українським футболом.
«Цей регламент був прийнятий за Андрія Павелка. Він прийнявся для того, щоб в ручному режимі керувати і змушувати команди грати на тому чи іншому стадіоні. Але футбольні клуби самі повинні вирішувати, де вони будуть грати, бо ми живемо у демократичній, а не тоталітарній державі!», – наголосив Телішевський.
Нагадаємо, що після звернення ФК «Рух» депутатський корпус оперативно відреагував на ситуацію з «Україною». Сьогодні, 13 липня, депутати провели виїзну нараду безпосередньо на території стадіону. Вирішили скерувати спільне звернення до футбольного керівництва України з вимогою озвучити всі претензії до арени. Окрім того, задекларували готовність максимально посприяти виправленню всіх недоліків на стадіоні, щоб він зміг примати матчі Української прем’єр-ліги.

Як повідомляли, минулого тижня УАФ вирішила  перевести стадіон «Україна» із 3-ї категорії у 2-гу, позбавивши його права приймати матчі вищого українського дивізіону. При цьому жодних конкретних претензій до стану арени так і не озвучили.

Рішення оголосили одразу через декілька днів після заяви ФК «Рух» та ПФК «Львів» про те, що саме «Україна» у новому сезоні буде домашнім полем для команд, адже знайти розумний компроміс із керівницею «Арени Львів» так і не вдалося.

У самому ФК «Рух» вважають, що УАФ вдається до ручного управління, шантажу і тиску, щоб змусити львівські команди таки виступати на «Арені Львів».

ІА "Вголос": НОВИНИ