Доповідати про нього під час його розгляду у Верховній Раді буде перший президент України Леонід Кравчук.

Про це повідомив нинішній президент України Володимир Зеленський під час урочистого засідання Верховної Ради

«Я вношу проєкт закону про Великий Державний Герб України і визначаю його як невідкладний для позачергового розгляду Верховної Ради України», – заявив Зеленський.

Наприкінці серпня минулого року Верховна рада України оголосила конкурс на найкращий ескіз великого Державного герба. Вже у листопаді визначили переможця конкурсу. Ним став проєкт київського художника Олексія Кохана.

Однак цей ескіз Великого герба, який обрала спеціальна комісія, делікатно кажучи, не викликав масового захоплення в українців. Скоріше навпаки – критика, жарти і меми посипалися після того, як міністр культури Олександр Ткаченко показав цей ескіз переможця.

Так відреагував на нього колишній очільник Інституту національної пам’яті України, а тепер депутат від «Європейської солідарності» Володимир В’ятрович.

На думку експертів, вибір Великого герба України – не найважливіше питання у сучасній Україні, проте воно має великий символізм. До того ж, його прописано у Конституції, а по-справжньому прогресивний герб допоміг би Україні гучно заявити про себе на весь світ.

ІА "Вголос": НОВИНИ