Внесений на розгляд Верховної Ради президентський законопроект «Про відновлення довіри до конституційного судочинства» є виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони

Про це заявив представник президента в Конституційному Суді Федір Веніславський, повідомляє Офіс президента.

Він зазначив, що у зв'язку із загрозами національній безпеці України, президент ініціював проєкт політико-правового рішення щодо перезавантаження КСУ.

«В екстраординарних умовах, у яких опинилася держава в результаті ухвалення КСУ рішення N 13-р, рішення Президента України запропонувати Верховній Раді вирішити кризову ситуацію політико-правовими засобами є абсолютно обґрунтованим і повністю відповідає цінностям, закріпленим Конституцією України», – заявив Веніславський.

За його словами, виконання рішення Конституційного суду від 27 жовтня призведе до того, що будь-які наступні зміни до антикорупційного законодавства будуть визнані неконституційними.

«КСУ заклав такі юридичні механізми, які фактично дозволяють визнати неконституційними всі рішення щодо повернення положень антикорупційного законодавства», – додав представник Зеленського.

На його думку, ухвалення парламентом політико-правового рішення, запропонованого президентом, забезпечить відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства.

Нагадаємо, у САП зробили заяву про рішення Конституційного суду.

ІА "Вголос": НОВИНИ